De juiste akoestieke oplossingen kantoor

Wanneer in kantoortuinen veel lawaai wordt veroorzaakt waar medewerkers last van hebben, zal dat nadelige gevolgen hebben voor de productiviteit. Het zijn onder andere geluiden van het overgaan van de telefoons en gesprekken die gevoerd worden tussen de collega’s onderling en met klanten. Deze kunnen allemaal als hinderlijk worden ervaren. Ook kunnen de geluiden in een kantoorruimte er de oorzaak van zijn dat u een persoon aan de andere zijde van de telefoon niet kunt verstaan. Gesprekken tussen collega’s kunnen u afleiden en daarom is het belangrijk dat u in een kantoorruimte werkt met een goede akoestiek . Ook kan het hinderlijke geluid op een kantoor van buiten komen. Het grootste deel van het storend geluid komt van binnenuit. Het is ook niet professioneel dat als u aan het bellen bent met een klant deze het omgevingsgeluid dat in de kantoorruimte wordt verspreid, zal worden opgevangen door de beller. Door een slechte akoestiek zal de productiviteit op het kantoor met gemiddeld 12% afnemen. Dat wil zeggen dat u als werkgever er niets tegen doet er bijna een dag verloren gaat. Ook kunnen de geluiden leiden tot het verminderen tot concentratie en zullen er ook gemakkelijker fouten worden gemaakt. Door het verminderen van geluidshinder zal de vermoeidheid, stress en concentratie verbeteren.

Manieren om de akoestieke oplossingen kantoor te verbeteren

Heeft u een groot kantoor, dan is het aanbrengen van scheidingswanden een oplossing om minder last te hebben van geluiden. Door de wanden doorzichtig te maken, geven ze een open gevoel. Ook is het aanbrengen van een scherm tussen twee werkplekken verstandig. Het blokkeert ongewenste blikken en alle geluiden die hinderlijk zouden kunnen zijn. Door de schermen lijkt het of de storende geluidsbron wel driemaal zover weg is, dan daadwerkelijk het geval is. Op een kantoor zouden kamerplanten geplaatst kunnen worden en schilderijen aan de muur worden gehangen. Ook een raambekleding kan bijdragen om het overdadige geluid in een kantoor te verminderen. De akoestieke oplossingen kantoor kunnen hierdoor al een heel stuk aan het verminderen van het geluid bijdragen .

AcoustIQ bvba

U, als werkgever, zou om uw kantoor van een betere akoestiek te voorzien de hulp kunnen inschakelen van de onderneming AcoustIQ. AcoustIQ heeft een nieuwe spuitmethode ontwikkeld. Dat wordt het akoestisch spuitwerk genoemd onder de naam Sprayplan. Deze spuittechniek heeft een korte droogtijd. Sprayplan wordt aangebracht op plafonds en wanden en heeft een hoge geluidsabsorptie. Het is een ideale methode om geluidsoverlast in een kantoorruimte te verminderen. Sprayplan die door AcoustIQ wordt gebruikt, bestaat uit cellulosevlokken die brand- en schimmelwerend zijn behandeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *